Dapat RM825 dari kerja online Jobdirumah

Ya.

Sempena hari baik dan bulan baik ini, saya nak kongsi sedikit apa yang saya dapat dari program Jobdirumah ni.

Salah satunya dari program affiliate Jobdirumah sendiri.

Saya berjaya dapat RM825 dari mereka.

Komisen Jobdirumah - Mei 2016

Tak banyak.

Tapi saya puas hati sikit lah sebab agak sibuk sikit.

Tak larat nak buat kerja dan promosi sana sini buat masa terdekat ini. Sibuk dengan hal-hal kerja kat opis yang rasanya macam susah nak habis.

Dan ini salah satu kerja tempias dari Jobdirumah yang saya dapat.

Dapat 25 dollar dari client luar.

Client ini antara client lama saya. Ada kerja advertorial dan review aje, dia akan hubungi saya. Untunglah saya ada beberapa blog yang dia berminat untuk bagi kerja pada saya. Setakat ini, beribu dollar juga saya dapat dari client yang satu nih.

Hoho..

Bayaran dapat melalui akaun Paypal


Ya.

Saya terima bayaran dari client saya ini melalui akaun Paypal.

So, kena ada akaun seperti Paypal, Payoneer dan sebagainya untuk memudahkan kita terima bayaran dari client luar. Tapi ada juga client yang tak kesah bayar kita melalui cek. Tapi cek dari luar negara ni dekat sebulan jugalah baru nak sampai ke kita. So, agak lambat sikit. Saya lebih suka guna paypal agar boleh terima bayaran dengan cepat.

So, itu sahaja update dari saya.

Semuanya hasil tempias dari apa yang saya belajar dari Panduan Jobdirumah.

Boleh dapatkan dan baca jika berminat.

Dapatkan disini --> Panduan Jobdirumah 

Harap maklum.




Comments

  1. How can i contact you? I really need your help tentang job di rumah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada apa-apa soalan, boleh tanya saya disini.

      Delete
  2. kenapa sata nak mintak job kat job dirumah asik kluar link dr ebsite lain je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contohnya macam mana?

      Boleh terang detail sikit?

      Delete
  3. jobdirumah ni boleh dipercayai ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tanya saya, boleh dipercayailah.

      Delete
  4. Salam. As a student, is it okay nak buat this as side income?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes.

      It is okay.

      Just try hard and try to understand how this thing works first.

      Grab that "panduan jobdirumah" first.

      Read and understand it first.

      Delete
  5. Boleh dipercayai ? Sy rasa was was . Berapa lama awak buat jobsdirumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih dari 3 tahun.

      Kalau was-was, abaikan aje. Boleh cuba cara yang lain.

      Delete
  6. Salam. Tumpang tanya. Knapa mengatakan sibuk utk buat kerja promosi? Jobdirumah ni salah satu kerjanya kena promosi barang ke? N stu lgi jika sspe y join jobdirumah ni mmpunyai blog, ia satu advantage ke? Kalau utk y x de blog still ada peluang utk dptkan kerja di jobdirumah? Tq in advance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuk dengan kerja pejabat.

      Jadi, tak ada masalah nak online untuk buat kerja promosi dan juga nak buat job offer dari client.

      Ya.

      Salah satu cara nak buat duit dengan jobdirumah adalah promosi panduan jobdirumah itu juga. Selain itu, ada juga client yang minta kita promosikan produk mereka.

      Tengok jenis kerja yang client nak. Kalau sanggup, boleh buat.

      Ada blog, ya. Satu advantage besar.

      Tak ada blog pun tak apa. Cuma pilih aje job yang tak memerlukan kita kena ada blog.

      Delete
  7. Please help me . Saya tak tahu macam mane nak mula . Bila tengok2 balik saya rasa saya tak layak nak dapat

    ReplyDelete
  8. Saya dah beli panduan JDR . Dah bace banyak kali tapi still stuck. Saya tak tahu nak mula dari mana . Macam mane. Mohon bantu saya sehingga berjaya. Nanti hasil dari JDR saya, saya akan bagi reward kepada yang sanggup bantu.Itu janji saya. Kene beri tunjuk ajar kpd saya sehingga saya pandai guna JDR nie. Lagipon bila scroll2 mcm takde pon job yang saya boleh buat. Dah la tiada kemahiran spesifik. Mcm mane nie. Tolong bantu. Terima kasih banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari selalu.

      tak semua kerja yang kita rasa boleh buat, ada pada hari yang sama.

      kalau tidak, cuba belajar dulu macam mana nak buat job yang ditawarkan.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Saya dah bayar RM50 untuk Panduan Jobdirumah. Tapi tak dapat panduan pun..

Saya tak PERCAYA dengan Jobdirumah.